Dodaj swój komentarz
Treść*:
Podpis*:

* - pola obowiązkowe

Geoblog.pl    wrzek    Podróże    Tajlandia, Wietnam, Kambodża    Do cywilizacji!
2006
gru

Do cywilizacji!

Kambodża
Kambodża, Siem Reap

Wracam do cywilizacji. Calkiem wygodnym samochodem w cztery godziny jade do Siem Reap, czyli miasteczka niedalego najwiekszego zabytku Kambodzy - Angkor Wat. Rroga momentami tak podmyta, ze samochod musi sie niezle napocic aby przejechac.

Na miejscu zastaje drogie hotele (10$ za pokoj, kto to widzial! :-) oraz dobre knajpy, sklepiki dla turystow i w koncu internet! Dzis regeneruje sily, jem dobre jedzonko, uzupelniam wpisy w dzienniku i przekanuje sam siebie, ze wytrzymam jeszcze jeden dzien na motorze - inaczej nie da sie zwiedzic ogromnego Angkor Wat i okolic.

mama
mama - 2006-12-07 17:34
Kiedy przeczytałam Twoje ostatnie wpisy zastanawia mnie tylko jedno : czego Ty tam Wawrzku szukasz? Czy znasz odpowiedz na to pytanie?

Kaszkur
Kaszkur - 2006-12-07 21:50
Ja wiem! Wrzek to robi dla fanek z Kościerzyny! Poważnie! Śledzą dzielnie każdy krok naszego małego bohatera-globtrotera a same wybierają się wiosną do Tajlandii "śladami Wawrzeka"

Wrzek
Wrzek - 2006-12-08 09:05
Hmmm... to ja mam jakies fanki w Koscierzynie? Dobrze wiedziec! Koniecznie mi je przedstaw po powrocie! Moze jakis maly wieczorek zapoznawczy...? :-)

Za to widze, ze mam jednego super-fana na Pieciu Wzgorzach. Sledzi kazdy moj krok, az dziwne ze nie dostaje smsow "Gdzie jestes, bo cisza na geoblogu?"

Czego szukam? A wyscie czegos specjalnego szukali szwendajac sie po gorach? Wy mieliscie jeszcze dziki Beskid Niski, a teraz na polance gdzie spotkaliscie wieznia z siekiera jest park narodowy i oficjalne pole namiotowe... No po prostu musialem pojechac kawalek dalej...

Julia
Julia - 2006-12-08 15:32
Racja, racja - globalizacja :D - jakaż różnica między szwendaniem się po słowackich Tatrach zachodnich, a po dżungli w Kamboży? Co kto woli :). Ja tam chyba Tatry wolę, ale może tylko z braku alternatywy... Jednak marzę o wyprawie rowerowej po Francji - zabierzesz się ze mną, czy takie przyjemności dopiero na emeryturze? ;] (Zapomniałeś wspomnieć o wiernej fance ze wzgórza Aniołków! No!)

wrzek
Wawrzyniec C
zwiedził 4.5% świata (9 państw)
Zasoby: 67 wpisów67 46 komentarzy46 69 zdjęć69 0 plików multimedialnych0

Moje podróże